Samhället

Stoppa alla kränkningar

Torsdag 5 Oktober, 2023

Stoppa alla kränkningar

Över hela landet kallas hårt arbetande människor in till kränkande samtal med chefer. Det handlar ofta om arbetare som stått upp för det som är rätt och riktigt. Sällan hamnar historier om dessa kränkningar i media. Mörkertalet är enorm.

Över hela landet arbetar människor, oftast ungdomar på små snabbmatsrestauranger eller serveringar, utan kollektivavtal. Långt under kollektivavtalets lägstalön. Inte heller dessa kränkningar blir beskrivna i media.

25 kr under lägstalönen

Vi i 24:7 står med vårt tält på torget i Varberg varje lördag. Många människor kommer fram till oss och berättar om sina liv. Den ena historien är värre än den andra.

Senast fick vi besked om att en snabbmatsrestaurang i kommunen betalar 25 kr i timman under lägstalönen i kollektivavtalet. Sådana där kränkningar av personalen måste genast upphöra!

Vi hör om människor som har enorma problem med försäkringskassan. Dessa kränkningar måste upphöra!

Och kommunala tjänstemän i stan kallar in personal för kränkande samtal. Påhittat svammel om att man använt sociala medier på arbetstid, när orsaken är en helt annan: att personalen stått upp för bättre villkor och förhållanden. Sluta omedelbart med dessa kränkningar!

Bilda lokalparti

Men inga kränkningar upphör. Inga villkor kommer blir bättre. Om vi inte organiserar oss. För det är precis det som är vår chans. Först då kan vi stoppa alla kränkningar.

Sörj inte. Organisera er. Bilda ett lokalt politiskt parti. Bara ring så hjälper vi till.

Ingemar Ericsson (24:7) Ledamot i kommunfullmäktige och Socialnämnden i Varberg för 24:7

Omslagsbild: 24:7 står med sitt tält på torget i Varberg varje lördag. Foto: Bengt Johansson (24:7).

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Ingemar Ericsson

stödassistent, 24/7 Varberg

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt