Tryggheten

Sverige ska ha ett svenskt försvar - inte ett utländskt

Lördag 7 Maj, 2022

Foto: Antonia Sehlstedt/Försvarsmakten

Att kasta sig in i ett beslut som går ut på ett NATO-medlemskap, mitt under en pågående konflikt, är i mina ögon högst oansvarigt och kommer i förlängningen enbart att minska vår nationella militära försvarssuveränitet

Jag tycker det här med Nato-anslutning går för fort.

Jag har själv gjort utlandstjänst för World Food Program som kock, mycket för spänning att komma iväg till Libanon och Afghanistan. Men även för att jag trodde jag kunde göra skillnad, men säkerhetsaspekten gjorde att vi mest var bland dom andra utlänningarna. Jag tycker det här med Nato-anslutning går för fort. Sverige riskerar att bli ett hot för Ryssland, väck inte den björn som sover, det är säkrare utanför Nato.

Vi måste ha ett nationellt försvar med allmän värnplikt för både kvinnor och män. Vi behöver ett hemvärn för de som är lite äldre. Vi behöver ett civilförsvar, brandbekämpning, beredskapslagring av mediciner och mat. Och vi behöver själva kunna odla vår mat, tillverka mediciner och allt annat som outsourcats från Sverige. När kriget är över måste svenska folket få säga vad man tycker om att outsourca även vårt försvar.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Krister Rehn

Köksmästare, Trelleborg

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt