Samhället

Vi på golvet vet bättre än dom där uppe

Måndag 9 Januari, 2023

Envishet, fagra ord och att aldrig backa en millimeter hur mycket de än blir överbevisade. Att slingra sig, fortsätta driva sina projekt ända in i kaklet och varken lyssna på expertis, fackförbund eller de som gör jobbet och som vet hur det funkar på golvet och i verkligheten.

Det tycks vara det som är överordnat allt hos toppolitiker och företagsledare.

Kritik rinner av dem som hos en hal ål, mediatränade och fast beslutna att aldrig någonsin backa eller erkänna att det de gör är hopplöst fel. I Sverige 2023 genomförs fullständigt vanvettiga beslut tagna av människor som tror sig veta så oändligt mycket bättre än den samlade skara människor som gör arbetet dag ut och dag in. De som vet hur det funkar in i minsta detalj. Kritik viftas bort som rädsla för förändringar och om någon enda vettig människa i toppens mötesrum yppar något som ens andas kritik eller sunt förnuft får de se sig om efter ett nytt jobb efter att blivit utköpta och tystade.

Det är så det ser ut på allt fler håll i vårt land!

Genom upphandlingar, fulspel och glädjekalkyler som gör toppolitikerna tossiga av upphetsning har det bildats en ohelig allians av toppolitiker och företagsledningar vars agenda är den motsatta gentemot något så enkelt som folkets förväntan att saker och ting ska funka och att det ska finnas någon som helst beredskap på område efter område efter område.

Detta har pågått alltför länge och hög tid att vända utvecklingen, att stoppa upphandlingarna och låta samhällsservice, vård och kollektivtrafik drivas offentligt utan vinstkrav!

Fakta: Fikasnack

Fikasnack är en satsning som tidningen gör för att lyfta fram korta funderingar, vardagliga saker - högt och lågt. Det handlar om att stöta och blöta - precis som man gör med arbetskamraterna i fikarummet. Den bästa idén startar nämligen med en fundering och utvecklas genom samtal. Sitter du och grunnar på något? Skicka det till oss.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Stefan Pedersen

Tågvärd, Uppsala

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt