Fritiden

Vi ska ha gymmen kvar

Tisdag 5 April, 2022

VI SKA HA GYMMEN KVAR

Mellan 100 och 150 personer slöt upp för att rädda de kommunala gymmen i Göteborg. Protestmötet hölls på Gustav Adolfs torg på tisdagseftermiddagen. Håkan Lundqvist, en av initiativtagarna, tackade i sitt tal alla som engagerat sig mot alliansens privatiseringsplaner. Han underströk att de kommunala gymmen är ovärderliga för folkhälsan. Deras betydelse för många människors välbefinnande kan inte överskattas. Efter hans tal gick flera av mötesdeltagarna fram till micken och berättade hur mycket gymmen betydde för dem. Kommunstyrelsens ordförande, Axel Josefsson, kom vid mötets slut ut och tog emot namnlistor med närmare 6200 namn. Han fick några väl valda ord med sig på vägen av mötesdeltagarna. -Gymmen ska vara kvar i kommunal regi!

Rör inte de kommunala gymmen

Håkan Lundkvist, initiativtagare till namninsamlingen

Så här sa Håkan bland annat på protestmötet:

– De har många fina ord moderaterna när de pratar. Göteborg ska vara en trygg och jämlik stad, en stad där alla får möjlighet att forma sitt liv och ingen lämnas utanför skriver dom. Men vad är det för medkänsla att privatisera våra kommunala gym. Det är helt vansinnigt. Dom borde skämmas så in i Norden. Skäms hela alliansen.

GöteborgDirekt var där och länk till artikeln hittar du här

– Motionscentralen i Tuve har räddat mitt liv. Jag var dömd att sitta i rullstol innan jag hittade dit av en slump, berättar Melanie Jascunaf, som drabbades av en allvarlig hjärninflammation för fyra år sedan i artikeln.

Ulf Nilsson

Plåtslagare, Göteborg

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt