Samhället

AVGÅ TRELLEBORGSPOLITIKER

Tisdag 17 Januari, 2023

Nu har den överbetalda (men enligt henne själv underbetalda) kommunfullmäktigeordförande Ann Kajson Carlqvist tvingats fram till medias mikrofoner för andra gången och lika många gånger tvingats backa från sitt beslut att höja lönen för sig själv och sina kompisar. En seger för oss trelleborgare som protesterat och gått samman.

Efter att vi skickat in hundratals överklagande om JÄV till förvaltningsrätten så tvingades kommunjuristen i Trelleborg medge det som vi alla visste. Det är jäv i vartenda beslut rörande den politiska organisationen och höjningen av arvodena till politikerna. Detta tvingade Ann Kajson att motvilligt backa och meddela att beslutet från senaste kommunfullmäktigemötet inte gäller . I TV-journalistens fråga visar hon tydligt att hon inte gillar att vi protesterar. Om vi inte sagt ifrån hade hon gett blanka fan i att beslutet tagits med jäv.

trelleborg politiker sedel

Lika tydligt blir det på senaste demonstrationen, när ett annat tilltänkt kommunalråd med inriktning på demokrati, får frågan om jäv. Inte heller han tycker att det är hans ansvar att meddela jäv, utan det skall någon annan göra. I Trelleborg får alla politiker en utbildning just om jäv, innan mandatperioden drar igång, men det verkar de flesta av ledarna i stan missat.

Det roliga är att våra redan överbetalda kommunalråd inte förstår, att inte bara höjningen av arvodena togs i jäv utan också fördelningen och ökningen av antalet betalda politiker. Detta ger att från och med vecka 3 så kan inte de 4 kommunalråden gå upp på morgonen och tro att de är kommunalråd, för det är de inte. Det är inte bara deras höga arvode som är ogillat utan även deras uppdrag. Världens sämsta kommun-såpa fortsätter och hur det går för dem på kommunfullmäktige den 30/1 är skrivet i stjärnorna.  Vi kommer i alla fall demonstrera innan och sedan gå in och lyssna på cirkusen.

Lite röster från dagens demonstration på Rådhustorget i Trelleborg kan du lyssna på här

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Dennis Andersson

Arbetsledare bygg, Trelleborg

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt