Samhället

Folk behöver göra sig hörda

Tisdag 22 Mars, 2022

Peder Blohm Bokenhielm, ordförande i Bränsleupproret och Karl Gustav Nilsson, slaktare deltog i Bränsleupprorets möte i Stockholm i fredags.

-Tyckte Damberg var den skarpare debattören, även om jag inte håller med i sak, säger K G om riksdagsdebatten om bränslepriserna. Finansministern fick ett värdigt motstånd i Edward Ridel från moderaterna som lade fram sina argument väl, även detta sagt utan att jag personligen anser att alla argument höll. Övriga m-märkta ängnade sig mest åt pajkastning, och argumentation på en imbicill nivå av typen: "kärnkraft är bra, skatt är dåligt".

Peder Blohm Bokenhielm

Manifestationen i Stockholm, på Gustaf Adolfs torg lockade drygt 100 personer, en överväldigande majoritet från landsorten och landsbygden.

-Det framgick under debatten och är viktigt att understryka är att dagens energipolitik bygger på den överenskommelse som M KD C MP och S gjorde 2016. Dagens motståndare bygger alltså sin politik på samma överenskommelse.


Makthavarna vet vad som behövs göras men nöjer sig med symbolpolitik som till största del slår mot vanligt folk.

-Och vad gäller bränslepriserna så slår FN-rapporten “Global Sustainable Development Report 2019” fast att höjningar av bränslepriserna är symboliska handlingar som inte hjälper mot det faktiska klimathotet.

-Det som krävs är en omställning av ekonomin. Makthavarna vet vad som behövs göras men nöjer sig med symbolpolitik som till största del slår mot vanligt folk. Sverige behöver ett nytt grepp om klimatfrågan och vi behöver nya makthavare som vågar rikta sin politik mot makteliten, storfinansen och oljebolagen istället för mot vanligt folk. För det KRÄVS en helt annan ekonomisk politik som gör upp med dagens ekonomiska system och de som idag sitter på såväl den ekonomiska som politiska makten.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Karl Gustav Nilsson

Styckare, Uppsala

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt