Samhället

Stoppa industrislakten!

Flera stora industrier är på väg att läggas ned. Orkla i Örebro och Kungälv. Ärtfabriken i Bjuv är redan nedlagd. Och nu senast Stora Enso i Kvarnsveden. Bengt Johansson från folkrörelsen och partiet 24:7 skriver om industrislakten.

Samhället

Bensinupproret satsar inför första maj – Anordnar rullande demonstrationer

Förberedelserna pågår för fullt hos Bensinupproret, som planerar lokala bilkorteger runtom i Sverige på första maj. Vi Som Bygger Landet fick en pratstund med Bensinupprorets ordförande Peder Blohm Bokenhielm.

Samhället

Kamp mot en osynlig fiende

"Faktum är, berättar Anders att Njordr:s affärsidé är inte att bygga vindkraftverk. Den är att sälja bygglov". Carl Hällströmer och Lasse Steiner besöker Galmsjömyran på gränsen mellan Falun och Sandviken och möter den "gröna omställningens" baksida

Jobbet

Kommer USA och EU verkligen bry sig om Sverige?

"Så vad ska vi leva av framöver? Hur ska du och jag klara oss? Vilka jobb kommer att finnas framöver?" Svaret som förs fram är mer EU, mer USA - men vad leder det till? Hugo Jörgensen om baksidan av Sveriges nuvarande utrikespolitik

Samhället

"Det iskalla fingret mot makten"

"Tätorterna vill ha människor med höga inkomster som betalar mycket i skatt. Då ser man till att det finns golfbanor och paddelhallar, you name it, i ett försök att locka till sig dessa." Intervju med Karl Gustav Nilsson om social dumpning.

Samhället

Ko-Ko, sa göken...

Jackolina till riksdagen! Vi Som Bygger Landet har hittat ett nytt politiskt alternativ. Veckans "debatt" har verkligen visat på ett stort behov av det. Om man ska tro vad som sägs finns snart inte ett enda demokratiskt parti i riksdagen...Glad påsk

Jobbet

Skanska förslummar byggbranschen - ännu en gång

Skanska sparkar 27 av sina yrkesarbetare. Denna gång i Uppsala, inom pendlingsavstånd till ett storbygge i Gävle. Istället tar man in ett lettiskt byggbolag, med lägre lön och sämre säkerhet. Ulf Nilsson skriver om förslumningen av byggbranschen.

Samhället

KRÖNIKA: Att krossa en välfärdsstat

Kenneth Eriksson: ”Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten” - Ulf Kristersson 1990. En ökad invandring var en av nyckelfaktorerna för att förverkliga detta.

Samhället

Vissa saker är för viktiga för att leka affär med!

Läkaren Jens Halldin från Göteborg om vaccinkaoset: "Vissa saker är för viktiga för att leka affär med."

Samhället

Trasiga vagnar och miljarder till plakatpolitik

Lund, 2021. Miljöpartiets plakatpolitik och individualism har gett skattebetalarna trasiga spårvagnar och miljardnotor. Kalle Strandberg berättar om den senaste "miljösatsningen" i Lund.

Samhället

Varför skänka miljarder till korruption?

Imorgon onsdag (24/3) röstar riksdagen högst troligt ja till EU:s stödpaket. Varför ska Sverige finansiera andra länders militär, lyxprojekt och korruption, undrar Richard Ströberg

Samhället

Elbilen löser inte problemen

Energidebatten fortsätter. Anders Englesson: "Vi tvingas att delta i köphysterin, bilåkandet och det allmänna slöseriet. Utan detta kollapsar kapitalismen."

Samhället

Det är dags att sluta bryta mot lagen, chefer!

Felet med vaccinfusk är en del av något större. Privata sjukförsäkringar har i åratal skapat en kultur där vissa anser det helt okej att gå före i kön. Det menar John Lapidus, författare och forskare i ekonomisk historia.

Samhället

Hur kan chefer överhuvudtaget hamna på en lista?

Chef efter chef i kommun efter kommun tränger sig före i vaccinköerna. Bengt Johansson från folkrörelsen och partiet 24:7 har reagerat på detta. Gör det du med!

Samhället

Vad betyder 8:e mars för dig, idag?

Vad betyder den internationella kvinnodagen för dig, idag? Sju kvinnor berättar.

Samhället

Vad ligger bakom den massiva utbyggnaden?

När människor kanske för första gången i sina liv försöker göra sina röster hörda möts de av ett ord: NIMBY. I praktiken tystar man debatten och saker och ting rullar på som beslutsfattarna tänkt. Men vad ligger bakom? Carl Hällströmer resonerar

Jobbet

Pengarna försvinner snabbt ut igen

Är det inte bra att det satsats i glesbygden? Ja, men det finns fler perspektiv. Elektrikern Julius Nilsson resonerar kring flödet av EU-pengar, skattepengar och att de hamnar i skrupellösa underleverantörers fickor

Samhället

Elbilar och höjda bränsleskatter – Intervju med Bensinupprorets ordförande

Peder Blohm Bokenhielm, ordförande i Bensinupproret, varnar för nya förslag om höjda skatter på drivmedel och diskuterar om elbilar verkligen är så miljövänliga som det påstås

Samhället

Svenska skattepengar åker varje dag ett chartrat plan till kontinenten

Vill vi verkligen ge våra skattepengar till världens rikaste? Denna cocktail med ingredienserna Covid-19, skattepengar och global marknad gör vissa till miljardärer och oss skattebetalare till deras främsta inkomstkälla.

Samhället

Låt inte skogens resurser ruttna bort!

Ska energin gå till multinationella jättar eller till folket? Bo Samuelsson blir först ut i vår debattserie om energin i Sverige som blev en het potatis i och med köldknäppen i februari.