Fritiden

Boksnack: Vem har sagt något om kärlek?

"I boken säger han i ett samtal till dottern att om du valt att komma till Sverige måste du släppa det som inte passar in i det svenska samhället och dess värdegrund. "Sonja Persson har läst Elaf Alis "Vem har sagt något om kärlek".

Samhället

Trasiga vagnar och miljarder till plakatpolitik

Lund, 2021. Miljöpartiets plakatpolitik och individualism har gett skattebetalarna trasiga spårvagnar och miljardnotor. Kalle Strandberg berättar om den senaste "miljösatsningen" i Lund.

Fritiden

Några tankar om den tunna blå linjen...

Sonja Persson, förskollärare från Borås har sett Tv-serien Tunna blå linjen: "Den måste du se"

Samhället

Boksnack: "Klass i Sverige"

Boken "Klass i Sverige", från tankesmedjan Katalys bokförlag lär inte bli någon kioskvältare, säger Ulf Sandberg. Orsaken är att den utmanar för mångas självbild av ett småtrevligt och lagom Sverige.

Fritiden

Boksnack: Sveas son och Dottern

Kan man förstå världen? Erik Pettersson har läst Lena Anderssons böcker Sveas son och Dottern och ser en skildring av ett folkhem som slog knut på sig själv.

Samhället

Maj Wechselmann: “Det är en tragedi förutom alla gränser!”

Vi Som Bygger Landet intervjuar Maj Wechselmann om hennes nya film The Swedish Way och den svenska coronastrategin.

Fritiden

Vi måste prata om engagemang!

Föreningssverige kämpar på i Coronakrisen. Det vi hör är oftast ekonomi, ekonomi, ekonomi. Lars Steiner, föreningsaktiv från Avesta tycker det är dags att tala om engagemanget och vad det betyder.

Fritiden

Året med 13 månader

Elektrikern Erik Pettersson har läst Åsa Linderborgs bok "Året med 13 månader" och tycker det är en bok som bekräftar att Vi som bygger landet behövs.

Fritiden

Glad Midsommar!

Hur ska ni fira midsommar i år?