Samhället

Bensinupproret satsar inför första maj – Anordnar rullande demonstrationer

Förberedelserna pågår för fullt hos Bensinupproret, som planerar lokala bilkorteger runtom i Sverige på första maj. Vi Som Bygger Landet fick en pratstund med Bensinupprorets ordförande Peder Blohm Bokenhielm.

Samhället

Kamp mot en osynlig fiende

"Faktum är, berättar Anders att Njordr:s affärsidé är inte att bygga vindkraftverk. Den är att sälja bygglov". Carl Hällströmer och Lasse Steiner besöker Galmsjömyran på gränsen mellan Falun och Sandviken och möter den "gröna omställningens" baksida

Samhället

Elbilar och höjda bränsleskatter – Intervju med Bensinupprorets ordförande

Peder Blohm Bokenhielm, ordförande i Bensinupproret, varnar för nya förslag om höjda skatter på drivmedel och diskuterar om elbilar verkligen är så miljövänliga som det påstås

Samhället

Låt inte skogens resurser ruttna bort!

Ska energin gå till multinationella jättar eller till folket? Bo Samuelsson blir först ut i vår debattserie om energin i Sverige som blev en het potatis i och med köldknäppen i februari.

Landet

Gå inte på chefernas lögner, mattanterna har inte stulit någon mat!

Vi måste stödja mattanterna i Järva annars är vi alla förlorade, menar Bengt Johansson och vi måste börja med att säga: De har inte stulit någon mat. Detta är chefer som vill statuera exempel.

Landet

Månadens elevrådsordförande

Timbros Caspian Rehbinder tycker Moderaterna borde dra tillbaka sitt förslag på lönegolv för arbetskraftsinvandrare. “Marknadsliberaler borde förstå bättre”, twittrar han.

Landet

Vi Som Bygger Landets nyårskarameller

2020 blev ett riktigt skitår, men nu är det slut. Vi knyter igen sopsäcken genom att dela ut några sötsura nyårskarameller. Gott nytt år!

Landet

EU:s jordbrukspolitik – en motor för landsbygdsdöd och migration

"Tendensen kommer fortsätta. Sveriges jordbruk kommer fortsätta slås ut, landsbygden avfolkas och fler kommer tvingas migrera från Afrika och andra områden som EU har påtvingat frihandelsavtal". Joel Holmdahl skriver om EU:s jordbrukspolitik.

Landet

Inför nytt kvotsystem – årliga beslut om antalet flyktingar

Vi ser effekterna av kapitalismens härjningar och den ansvarslösa migrationspolitiken. Det krävs rejäla förändringar, skriver tre företrädare för Socialisterna – Välfärdspartiet.

Landet

I mörkaste Småland

"Kyrkorna och frimurarordnarna är katalysatorer för direktörer, jurister, poliser och höga kommunala tjänstemän". Mats Lönnberg skriver om Annie Lööfs religiösa hembygd.

Landet

Vad ska vi andra göra när eliten övergett nationen?

Coronakrisen visar hur dåligt förberett Sverige är på en större kris. Bengt Johansson (24:7) föreslår ett ”folkets krisprogram”.

Landet

Eftersom jag är marxist är jag mot dagens migration

”Hur kan du som är marxist vara mot migration?” ”Är inte du internationalist?” Två frågor som ofta dyker upp i mina flöden på sociala medier. Svaret är enkelt: Jag är mot den nyliberala migrationen just för att jag är marxist.

Landet

Analog livsmedelsproduktion

Lite bondförnuftiga tankar från Dalarna om livsmedelsproduktion

Landet

Skäms på er politiker

Ingemar Ericsson, stödassistent från Varberg skriver här några rader om hur förbannat tokigt det har blivit i hans hemkommun och varför det har bildats ett nytt parti, med det annorlunda namnet 24:7.

Landet

Vad är ett land?

Erik Pettersson från Norrköping funderar kring vad landet Sverige är och vad som förenar oss som nation.

Landet

Gemensamma problem och gemensamma lösningar

Socialisterna - Välfärdspartiet i Västervik berättar om varför vi måste bry oss om kommunala budgetar - och hur det går till när stat och kommun gör sitt bästa för att lura av oss vår välfärd.

Landet

Positiva nyheter från bageriet i Borås

Den 29:e maj berättade Sonja Persson om det nedläggningshotade bageriet i Borås. Nu har vi fått en hälsning från Helen Glansk och Sonja Sajovic som arbetar där, och som har något positivt att berätta!

Landet

Videomeddelande från Sonja i Borås

Idag kom en film från Borås till vår mejlbox, där kommunen på odemokratisk grund tänker stänga ett hem för funktionshindrade.