Jobbet

Strejkhotet lönade sig - Ola fick behålla jobbet

Strejken på Pågatågen är avblåst och imorgon tänker Ola köra tåg igen.

Jobbet

Svenska Målareförbundet varslar om strejk

Svenska Målareförbundet varslar om strejk. Skyddsombudet Andreé Kjellström uttalar sig. Vad kan du göra för att hjälpa till? Sätt press på ditt förbund, prata med dina kollegor, vi måste: #backamålarna

Samhället

Varför behövs det svenska språket?

Varför är det viktigt att kunna det svenska språket? Vi fick en film inskickad av förskollärarna Sonja Persson och Ewy Gahnström där de samtalar om just det.

Jobbet

Organiserad brottslighet på jobbet

Hur ser det ut på landets byggarbetsplatser, och varför? En recension av Johan Fyrks bok ”Svartjobbsfabriken”.

Jobbet

Stress på jobbet och bostadslös - hör Janne berätta

Först ska man slita ut sig i ett stressigt arbetsliv och sen ska man bli bostadslös - den pensionerade Volvoarbetaren Janne Gustavsson berättar!

Jobbet

Besöksförbudet hävs - hur känner personalen?

Den första oktober hävdes besöksförbudet på landets äldreboenden. Detta har skapat oro hos personalen, Malin Nordgren, specialistundersköterska, utvecklar sin syn på saken.

Jobbet

Hemtjänstpersonalen: ”Lyssna på oss!”

Hemtjänstpersonalen höjer sina röster i Färlöv och Önnestad!

Jobbet

”På en del byggen pratar ingen svenska”

Från Borås berättar kranföraren Anders Lövgren om säkerheten på sin arbetsplats och sammanhanget med lönedumpning och avsaknad av skyddsombud.

Samhället

Stödpaketet till EU

Sverige ska betala 148 miljarder för att rädda Euron. I detta klipp kommenteras detta ärligt och konkret av vanligt folk.

Samhället

Samtal Pågår, första avsnittet

Vi Som Bygger Landet presenterar stolt det första avsnittet i vår serie samtal som vi kort och gott kallar "SAMTAL PÅGÅR"

Framtiden

Vad är egentligen Vi Som Bygger Landet?

Ska det bara bli sämre och sämre för oss vanliga människor? Nej, säger vi. Det är dags att börja bygga ett alternativ underifrån. Ett alternativ för dig som bygger landet.

Jobbet

Omsorgs- och vårdpersonal berättar

Politiker snackar om vården. Lyssna istället på vad de anställda har att säga om sin vardag!

Samhället

Därför behövs Vi Som Bygger Landet

12:e september drar vi igång en ny tidning på nätet utan några band till dårarna i riksdagen - För dig och mig som bygger landet!

Landet

Positiva nyheter från bageriet i Borås

Den 29:e maj berättade Sonja Persson om det nedläggningshotade bageriet i Borås. Nu har vi fått en hälsning från Helen Glansk och Sonja Sajovic som arbetar där, och som har något positivt att berätta!

Landet

Videomeddelande från Sonja i Borås

Idag kom en film från Borås till vår mejlbox, där kommunen på odemokratisk grund tänker stänga ett hem för funktionshindrade.