Fritiden

Boksnack: Vem har sagt något om kärlek?

"I boken säger han i ett samtal till dottern att om du valt att komma till Sverige måste du släppa det som inte passar in i det svenska samhället och dess värdegrund. "Sonja Persson har läst Elaf Alis "Vem har sagt något om kärlek".

Samhället

Kamp mot en osynlig fiende

"Faktum är, berättar Anders att Njordr:s affärsidé är inte att bygga vindkraftverk. Den är att sälja bygglov". Carl Hällströmer och Lasse Steiner besöker Galmsjömyran på gränsen mellan Falun och Sandviken och möter den "gröna omställningens" baksida

Jobbet

Hur löser vi våldet på tågen?

Tågvärden Stefan Pedersen har tröttnat på trakasserier, våld och hot ombord på tågen och i sitt arbetsliv.

Landet

Inför nytt kvotsystem – årliga beslut om antalet flyktingar

Vi ser effekterna av kapitalismens härjningar och den ansvarslösa migrationspolitiken. Det krävs rejäla förändringar, skriver tre företrädare för Socialisterna – Välfärdspartiet.

Framtiden

Vad är egentligen Vi Som Bygger Landet?

Ska det bara bli sämre och sämre för oss vanliga människor? Nej, säger vi. Det är dags att börja bygga ett alternativ underifrån. Ett alternativ för dig som bygger landet.

Framtiden

Tolkningsföreträde

Lasse Nilsson i Helsingborg resonerar kring myter i dagens samhälle och tar sin utgångspunkt i Mona Sahlins sommarprat. Har olika begrepp en inbakad innebörd som inte alltid är så bra för oss arbetare?

Framtiden

Vad är Vi Som Bygger Landet?

Robert Wettersten är redaktör för Vi Som Bygger Landet. Här förklarar han syftet med sajten.

Framtiden

Dras inte med i häxjakten!

Jag är inte överens med Bard, tycker att han gör det väldigt lätt för sig. Men vad jag tycker om Bards åsikter är oväsentligt. Här handlar det om utrensningar av oliktänkande.

Framtiden

Vilka frågor brinner du för?

Vi Som Bygger Landet vill få ut fikarumsdiskussionerna i offentligheten.