Samhället

Vissa saker är för viktiga för att leka affär med!

Läkaren Jens Halldin från Göteborg om vaccinkaoset: "Vissa saker är för viktiga för att leka affär med."

Tryggheten

Vi har livet i våra händer

"Tänker att samhället skulle bli bättre om händernas arbete värderades lika högt som tankens". Skribenten och biträdet inom äldrevården Jenny Tedjeza skriver om kraften i våra händer.

Samhället

Ingen ska behöva sova utomhus i -21 grader!

"Ingen människa ska behöva sova ute i -21 grader. Ingen människa ska behöva sova ute överhuvudtaget. Någonsin. " Therese Rann om hemlöshet och kyligheten i både samhället och på termometern.

Tryggheten

Slutreplik: Nej, det är inte personalens fel

Hilda Bjerstedt besvarar Emmas replik. Det är inte personalens fel, det är dåliga förutsättningar redan från början som är grunden till att Covid19 fick fäste inom äldrevården.

Samhället

Året då verkligheten kom ikapp marknaden

För Löfvens socialdemokrater är det viktigare att hålla Sverigedemokraterna på armlängds avstånd än att driva traditionell socialdemokratisk vänsterpolitik, skriver den pensionerade journalisten Leif Westerhede, Åhus.

Tryggheten

Rädda 1177! Intervju med en sjuksköterska på Vårdguiden

Under coronakrisen har 1177 varit till stöd för både oroliga medborgare och för den hårt belastade vården. Nu vill riskkapitalägda Kry ta över 1177 i Stockholm. Vi Som Bygger Landet har talat med en sjuksköterska på 1177 i Västra Götaland.

Tryggheten

Nej till återanvändande av engångsartiklar i vården!

Vill du ha begagnad utrustning nästa gång du går till sjukhuset? Inte? Läs då detta. Steriltekniska föreningen har startat en namninsamling mot återanvändning av engångsprodukter inom vården.

Tryggheten

Replik: Det är inte okunnig personal som orsakat smittan

Replik till Hilda Bjerstedt: Skyll inte på kunskapsbrist, orsaken till smittan är precisare än så.

Tryggheten

Vad är orsaken till smittan i äldrevården?

Hilda Bjerstedt, pensionerad sjuksköterska, skriver om hur årtionden av bristande ansvar, nedrustning och New Public Management har urholkat äldrevården.

Jobbet

Vi behandlas som förbrukningsvaror och slavar

Undersköterskan Lotta berättar om missförhållanden inom Lss: Inkonsekvent covid-hantering, stress, utsatt för våld, orimliga krav och påbackningar av chef och ledning. Det är helt åt helsike.

Samhället

Man blir så ledsen och frustrerad

Vi som bygger landet har varit i kontakt med en nyligen corona-smittad undersköterska som berättar en hårresande historia om brister i smittskyddshantering.

Tryggheten

Droger i avloppsvatten

Bara i Stockholms stad säljs det under en vecka droger för 31 miljoner svenska kronor. Och det är detta som finansierar de kriminella gängen.

Tryggheten

Avrättning på öppen gata – Boråsare: ”Straffa dem hårt!”

Våldet mellan gängkriminella i Borås ökar. Förra tisdagen blev en ung man avrättad på stan. Läs vad några boråsare vill göra åt problemen.

Jobbet

Besöksförbudet hävs - hur känner personalen?

Den första oktober hävdes besöksförbudet på landets äldreboenden. Detta har skapat oro hos personalen, Malin Nordgren, specialistundersköterska, utvecklar sin syn på saken.

Jobbet

Hemtjänstpersonalen: ”Lyssna på oss!”

Hemtjänstpersonalen höjer sina röster i Färlöv och Önnestad!

Jobbet

Omsorgs- och vårdpersonal berättar

Politiker snackar om vården. Lyssna istället på vad de anställda har att säga om sin vardag!

Tryggheten

Rädda vårt sjukhus!

Kampen för en värdig och likvärdig sjukvård pågår över hela landet. Här en betraktelse från Trelleborg i söder.